Snitträntorna för maj ute


Ålandsbanken står i en klass för sig, men sedan är det tydligt att SBAB och Danske Bank vill ta markandsandelar.

Ålandsbanken som primärt fokuserar sina bolån mot en finansiellt stark målgrupp dominerar varje månad, och maj är inget undantag då den genomsnittliga 3-månadersräntan låg på 1,28%.

1,28% är lägre än föregående månad när Ålandsbankens snittränta låg på 1,32%. 

Glädjande syns en liknande tendens bland övriga banker. SBAB som leder prispressarligan hade under månaden en genomsnittsränta på 1,44%, Danske bank som också gör anspråk på fler kunder, hade 1,47%. Även andra nishcbanker som ICA Banken med 1,49%, Ikano Bank med 1,53% och Skandiabanken på 1,53% visar att det är ett nedåttryck på bolånen just nu. 

Högst bolåneränta av de traditionella bankerna hade Nordea på 1,68%. 

Skillnaderna kan tyckas små, men har man ett lån på 3 miljoner, jag då sparar man 7-8 000 kr på att välja ett av de billigare alternativen jämför med om man sitter med sina lån hos Nordea. 

Nej, det är nog dags att förhandla, gå in på Comboloan i inloggat läge, knappa in dina uppgifter och ta fram ett förhandlingsunderlag, bege till banken och pruta!

…för visst är det väl roligare att lägga tusenlappar på semester eller julklappar istället för att din bank ska tjäna extra?

Dela gärna...