Så rensar du upp din Privatekonomi innan semestern!


Många som jobbar in i juli har det lite lugnare på jobbet och kanske att det finns tid att rensa bort lite gammalt skräp som blivit liggandes? Eller varför inte lägga en timme från solstolen?

SVD tar ett grepp om ett antal saker att städa bort innan semestern gällande privat ekonomin, artikeln går att finna här!

I korthet tar man upp följande områden:

Bolånen

Se Comboloans senaste krönika ”Så förhandlar du med banken” och spara upp till 9 500 kr per lånad miljon och år!

Fonder

SVD menar i sin artikel att man bör rensa bort obligationsräntor och byta ut mot globala indexfonder, här man kan dryga ut avkastningen med mer än 10 000 kr om man väljer rätt typ av fond jämfört med fel val av fond om man som i SVDs exempel sparar 1 000 kr per månad.  

El

SVD tipsar om jämförelsetjänsten Elskling och menar att man kan spara upp till 5 500 kr per år om man väljer rätt abonnemang och bindningstid.

Sparande

Se över nuvarande sparkonton, många har sparpengar på konton med 0% ränta idag. Sparkonton kan vara till buffertsparande eller bara som en alternativ investeringskälla. Det är stor skillnad på ränta mellan bankerna, se jämförelse av sparkonton här! 

Pensionen

SVD tipsar om att slänga ut dyra förvaltningsbolag, spara inte längre i en IPS eller i en privat pensionsförsäkring, men om du gör det, byt genast till ISK eller kapitalförsäkring. Tjänstepensionen kan öka med tusenlappar per månad om man tex får ner fondavgiften med 0,5%.

Ett riktigt bra sätt att få hjälp med detta är att använda Comboloans partnertjänst som kostnadsfritt jämför alternativen, tjänsten hittar du här! 

Comboloan tipsar dessutom om 3 abonnemangstjänster som man kan spara massor med pengar på att lägga om till billigare alternativ:

Bredband, jämför här!

TV, jämför här!

Mobiltelefon, jämför här! 

Dela gärna...