Namnbyten bland bolåneförmedlarna


Spännande nysatsningar inom digitaliseringen av bolån. Under sommaren har det hänt massor inom den digitala bolånemarknaden

Spännande nysatsningar inom digitaliseringen av bolån

Under sommaren har det hänt massor inom den digitala bolånemarknaden. Både Consector och Euria har bytt namn och man har samtidigt kommunicerat ett ökat fokus på bolån, spännande!

Consector blir Lånekoll

Samtdigt som man är i färd med för en större kapitalanskaffning, passar Consector på att samtidigt byta varumärke till ”Lånekoll”. Consector planerar att ta in mer externt kapital och när kassan är fylld, ska Consector etablera sig ännu mer kring bolån genom sin digitala plattform.

Sedan tidigare har Consector en ”app” som heter Lånekoll. Lånekoll blir nu startskottet när företaget från och med nu ser sig själva mer som ett innovativt teknikföretag än ett finansföretag. ”Vi är mer av ett teknikföretag än ett finansföretag och nu är vi redo att berätta om det för världen. Därför tar vi in pengar och gör vår största satsning i företagets historia”, säger VD Pontus Holgersson i pressreleasen. Consector har funnits sedan 2014 och har ca 35 anställda. 2019 var omsättningen drygt 50 miljoner kronor.

Lanseringen av Lånekoll kommer under en spännande tid i marknaden. Bostadsmäklarna har tex meddelat att man ökat sina digitala visningar och försäljningar med 25% under Corona. Hela processen med hur man hittar ett nytt hem och hur man finansierar sitt boende, har blivit mycket mer digitalt under de senaste månaderna.

Euria blir Söderberg & Partners Bolån

Här i Bolånebloggen har vi nyligen berättat om StoEr och Näktergal som nyligen lanserat helt nya teknikplattformar åt olika aktörer på bolånemarknaden. StoEr har hjälpt Söderberg & Partners och Erik Olsson med deras Euria, som via en digital plattform förmedlar bolån till sina kunder. Euria som tidigare var ett dotterbolag till mäklaren Erik Olsson, med varumärket Bättre Bolån, har nu bytt namn till Söderberg & Partners Bolån AB.

Både Söderberg & Partners och Erik Olsson hade tidigare partnerskap med SBAB. Informationen från Erik Olsson är ännu så länge knapphändig, men på Söderberg & Partners hemsida går det att utläsa att ny kreditgivare är Skandiabanken. På hemsidan skriver de också att man under 2015 nådde 1% marknadsandel på den svenska bolånemarknaden. Det är väl ingen avancerad gissning att satsningen nu är minst lika ambitiös.

Vi välkomnar alla digitala bolåneaktörer

Vi på Comboloan välkomnar alla nya som gamla aktörer. Speciellt de som likt oss valt den digitala vägen, extra spännande inom vårt eget specialistområde, bolån. Ju fler vi är som på olika sätt driver på utvecklingen av att digitalisera bolånemarknaden ju bättre är det. Dessutom är bolånemarknaden gigantiskt, enligt SCBs senaste finansmarknadsstatistik 3 540 miljarder kronor. Det finns alltså gått om plats för både konkurrenter, teknikleverantörer och framförallt digitala bolånekunder.