Hushållen sparar mycket, men väljer fel sparkonto


Enligt en ny rapport från SBAB har svenska hushåll förlorat 107 miljarder kr sedan 2007 genom att man valt storbankernas lågräntekonton istället andra bättre alternativ på marknaden.

I SBABs rapport Inlåning & Sparande visar siffror på att hushållen sparar mycket och en stor del av besparingarna finns på bankkonton. Sedan 2007 har hushållen stoppat in 940 miljarder kr på sina konton till en genomsnittlig ränta på 1,1%. Exempelvis visar rapporten att snitträntan på SBAB:s sparkonto varit 2,1% under de 10 senaste åren, vilket alltså är nästan dubbelt så högt.

Genom att de valt fel typ av sparkonton med låga räntor hos storbankerna, så har de gått miste om drygt 107 miljarder kr i ränta. Det motsvarar nästan 11 000 kr per person.

Siffran är slående och det handlar alltså inte högriskkonton eller konton utan insättningsgaranti, utan bara vanliga sparkonton som finns på marknaden från mindre banker och finansiella institut.

På Comboloan hittar du bra alternativ till storbanken, här hittar du korta och långa löptider liksom konton med insättningsgaranti liksom de utan.

Se jämförelsetabellen av sparkonton här!

Dela gärna...