Fler aktörer på bolånemarknaden innan årsskiftet


Både nystartade Hypoteket och Avanza planerar nysatsningar på bolån och man planerar att lansera innan årsskiftet. Tanken är att erbjuda lägre räntor än de som erbjuds marknaden idag!

I en intressant intervju från Sveriges radio (ekonomiekot extra) tar redaktionen upp att konkurrensen på bolånemarknaden stärks av två aktörer som vill erbjuda kunderna lägre bolåneränta. Det Schibstedtägda startupbolaget Hypoteket och nätbanken Avanza kommer före årsskiftet att lansera sina respektive satsningar.

 – För en genomsnittlig bolånekund kommer vi ha klart lägre räntor än vad storbankerna ger, säger Carl Johan Nordquist, vd på Hypoteket till ekot.

– Vi har en situation idag där storbankerna tjänar med än de gjort på decennier, samtidigt är kundnöjdheten låg. Det finns ett tillfälle i dag att utmana bankerna, skapa bättre bolån och pressa räntorna

Även Avanza, som i dag erbjuder bolån till de som sparar mycket hos Avanza, utökar sina bolån innan året är slut.

– Det finns en större efterfrågan än vad vi mäktar med och det är därför vi ska bredda och förstora vår bolånesatsning, säger Johan Prom, vd för Avanza till ekot.

Att både Avanza och Hypoteket räknar med att kunna erbjuda en lägre bolåneränta än storbankerna beror enligt Carl Johan Nordquist bland annat på att:

  1. Administrativa kostnaderna blir lägre utan bankkontor och med ny tekning
  2. Låneprocessen förenklas, det finnn abra ett lån ocjh ingen förhandling
  3. Finansiering sker på nytt sättpernsions och försäkringsbolag investerar i en bolånefond (Hypoteket)
  4. Man satsar på ett attraktivt pris och lägre marginal
  5. Man fokuserar på bra kunder med stark ekonomi.

För att lyssna på hela intervjun, klicka dig vidare här!

Dela gärna...