Bankerna bedömer skuldkvotstaket väldigt olika


En engagerad medlem delar med sig av sin egen upplevelse

Vi ska börja med att säga att vi verkligen uppskattar när ni som använder våra tjänster, läser våra inlägg också delger oss era upplevelser i verkligheten. Comboloan har sedan flera år ett fantastiskt FORUM som har växt till en enorm kunskapsbank, vill gärna påminna om att det är vårt gemensamma ansvar att hålla dialogen och kvaliteten i forumet uppe på högsta nivå. Tack!

Nu till saken. I förra veckan hörde en medlem av sig för att dela med sig via ett mail, vi har nu frågat och fått ok av denna medlem om att få delge delar av historien, medlemmen förblir såklart anonym.

Nedan publicerar vi i punktform de delar som belyser just skuldkvotstaket:

  • SEB har t.ex olika för olika åldrar, vilket gör att de som är runt 30 får låna 6 ggr sin årsinkomst, men jag som är 56 får bara låna 4 …antagligen för att de tycker att jag ska gå i pension snart -vilket jag väl själv bestämmer och jag kan ju också ha flera miljoner i pensionsförsäkringar, det frågar de inte efter (jag har dessutom mina i just SEB…)
  • SBAB diskriminerar inte oss som närmar oss pensionen utan lånar ur 5,5 ggr inkomst oavsett ålder.
  • Ålandsbanken: 5 ggr inkomst
  • Nordea tror jag är snåla mot alla har inte ens testat där eftersom de dessutom har hög ränta
  • Handelsbanken räknar på 5 ggr nettolönen.
  • Det kan påverka rätt mycket, jag tjänar 540.000 /år (plus lika mycket i utdelning, men det tar de inte med i kalkylen) så om jag försöker låna av SEB blir det 800.000 mindre att köpa bostad för jfr med SBAB

Comboloan tackar ödmjukt för värdefull info och hoppas övriga besökare och medlemmar som läser uppskattar det lika mycket.

Dela gärna...